Historiku

Kompania Rea’s Sh.P.K u krijua në vitin 2000, në kompleksin industrial Xhafzotaj, në Durrës. Aktiviteti i kompanisë sonë është prodhimi i vezës së pulës për konsum familjar,  si dhe për atë në industrinë ushqimore.
Që në fillimet e saj,  ajo kishte si qëllim kryesor, realizimin e ciklit të plotë të prodhimit të vezës. Për këtë u realizuan investime të mëdha, bashkëpunime me emra të mëdhenj si Big Dutchman etj, të cilat  bene që kompania jonë të përdorë teknologjinë e  e fundit. Kompania  sot realizon në mënyrë të përkryer ciklin e plotë të  prodhimit, që nga përgatitja e ushqimit të gatshëm për pulat deri tek prodhimi i vezës.  Fillimisht kompania prodhonte rreth 11 milion kokrra vezë në vit, ndërkohë që sot kompania siguron një prodhim vjetor prej 55-60 milion kokrra vezësh.
Ky rezultat është si pasojë e punës së dedikuar dhe investimeve ndër vite nga rritja e kërkesës  konsumatore në treg.